marți, 17 februarie 2009

Interviu cu Iisus Nicut

Interviu cu selectionerul Romaniei Iisus Nicut imediat dupa meciul de la Lyon

1. Un meci tacticizat la maxim 1-1 cu Franta cum a fost?
Meciul cu Franta reprezinta derby-ul grupei. O egalitate aproape perfecta intre echipele noastre, acelasi numar de puncte, noi fiind pe primul loc doar datorita golaverajului superior. Primul meci impotriva lor s-a terminat tot la egalitate. Si acesta a fost foarte dificil. Jucatorii sunt de valori sensibil egale, iar antrenorul advers este unul de mare valoare.

2. Te-a suprins cu ceva managerul advers, al doilea egal in acest pregatiri, putem termina pe locul 1?
Sincer sa fiu, au efectuat o singura modificare fata de asezarea pe care o asteptam. Au avut in ultima vreme niste evolutii extraordinare, fiind probabil una dintre cele mai in forma selectionate. Au folosit in aceste ultime meciuri cate o extrema pe fiecare flanc. Aseara au renuntat la extrema de pe dreapta si au intarit mijlocul terenului. Acest lucru s-a vazut in posesia usor superioara (51%). Totusi dominarea a fost de partea noastra, in a doua repriza avand un numar semnificativ de ocazii neconcretizate cu gol insa. Ei au marcat la singura ocazie din partea secunda, mai avand doar o faza in prima parte. Ramanem la eglitate pe prima pozitie, turcii bucurandu-se probabil de meciurile nule dintre noi. Suntem in continuare pe locul I, asadar avem sanse reale de a termina pe aceasta pozitie. Suntem totusi singura nationala neinvinsa in acest sezon, dupa 13 meciuri, iar meciurile amicale au fost si ele doar impotriva unor echipe foarte puternice.

3. Cum vezi lupta in aceasta grupa? Ceva emotii de calificare ?
Ca sa fiu realist, sansele de calificare sunt foarte mari. Noi de fapt ne luptam mai mult sa ne calificam de pe prima pozitie a grupei si din primele 8 din lume, pentru a putea fi in prima grupa valorica la tragerea la sorti de la campionatul mondial.

4. De putin timp ai un nou secund la echipa, in persoana lui Capreanu, cum vezi munca lui de pana acum?
Multa lume a privit cu scepticism aceasta numire a lui, necunoscandu-l. Daca ma intrebati pe mine, am sa spun ca nu trece zi de luni in care sa nu ma felicit pentru alegerea facuta. Munca depusa de el este una extraordinara, reusind sa motiveze jucatorii sa se pregateasca exemplar pentru meciuri. Da dovada de o mare putere de munca, sinteza, se implica foarte mult in ceea ce face, face lucrurile cu atentie si responsablitate. Un castig imens pentru echipa nationala.

5. Ce obiectiv ai tu ca manager cu echipa NT mare , dar cu echipa de club?
Ca manager al echipei nationale, imi doresc sa ajungem iarasi intre primele echipele la urmatorul campionat mondial, sa urcam si sa ne mentinem pozitia in ierarhia echipelor nationale, sa ramanem o forta in FS la nivelul echipelor nationale.
Ca manager al echipei de club Pinguinii, am reusit sa ajungem in elita cluburilor din Romania, cu un nucleu de jucatori uniti, seriosi si devotati echipei. Politica noastra nu este una de a transfera vedete pe bani multi, sau de a face profituri din cumparari/vanzari de jucatori, ci una de a pastra jucatorii prin oferirea unui loc ce ofera posibilitatea de a face performanta si prin crearea unei atmosfere frumoase la echipa. Suntem pe o panta ascendenta si dorim sa ne pastram progresul. Am reusit sa ne indeplinim obiectivele ultimelor 2 sezoane (ramanerea in prima liga sezonul trecut si ocuparea unei pozitii intre primele 4, sezonul acesta). Anul viitor poate vom tinti si mai sus. Poate ca nu avem valoarea individuale si experienta jucatorilor de la alte echipe de la noi, dar unitatea grupului poate invinge si in aceste conditii, iar la acest capitol imi place sa cred ca suntem in top.

Autor: Mihaila Pasarila

Niciun comentariu: