joi, 19 februarie 2009

Statistici Moldova

Golgeterul campionatului
Desi echipa sa se afla doar pe locul 3, Albert Lautaru este liderul detasat al golgeterilor. Cu 53 de goluri, Lautaru ii devanseaza pe Cid Baros (Balti Reds), autor a 44 de goluri si pe Aristide Vladaia (Roma), marcator a 32 de goluri. Calculand statistic, Lautaru cu 53 de goluri si 14 pase decisive a contribuit la 67 din cele cele 96 de goluri ale Romaniei Mari. Acest lucru inseamna ca aproape 70% din golurile tricolorilor l-au avut pe “Lautar” in prim plan. Totusi, etapa aceasta Balti Reds a aratat ca fotbalul nu e neaparat un joc de muzicanti, administrand Romaniei Mari un 5-0 de senzatie. Vorba ceea…cine nu are lautari sa-si cumpere :D

Cel mai bun pasator
Extrema stanga a Romei are un senzon exceptional. Portughezul Samuel Pardal conduce topul pasatorilor cu 17 pase decisive, urmat de Adorian Budea (Roma) si Flaviu Cocioaba (Romania Mare) cu cate 15. Jocul in benzi a fost una din cheile romanilor in jocurile de pana acum.

Clasamentul notelor
Aici tot Lautaru e primul. Oare ce se intampla daca aveau “patriotii” astia vreo trei lautari? Un acordeonist, un cobzar si un violonist? Sigur luau toate trofeele, chiar si altele decat cele puse in joc. Cum spuneam topul e dominat de Albert Lautaru (Romania Mare), urmat de Vitor Damaso (Roma) si Adorian Budea (Roma).

Cel mai bun atac
Dupa victoria de sambata, Reds a depasit Roma la goluri marcate, avand 114, in timp ce echipa giallo-rossilor a reusit sa inscrie 113. Pe locul 3 se situeaza Romania Mare cu 96 de reusite.

Cea mai buna aparare
Roma conduce acest clasament cu doar 9 goluri primite, ceea ce inseamna ca echipa lui Budea si Dobreanu a primit cate un gol la fiecare 1,44 meciuri. Pe locul al doilea se claseaza Balti Reds cu 15 goluri primite, in timp ce Romania Mare incheie podiumul cu 19 goluri primite.

Autor: Adorian Budea

Niciun comentariu: